KOMBUČIA KIT RINKINYS MAXI

  • KOMBUČIA KIT RINKINYS MAXI

    Pilnos komplektacijos kombučios rinkinys, kuriame sudėjome viską ko gali prireikti patogiam fermentavimui namuose.

  • Kombučia kit maxi rinkinį sudaro:

    • Kombučia kultūra (arbatos grybas) ir kombučia pradžiai
    • Juodoji Himalajų arbata
    • Cukrus
    • Gaminimo instrukcijos (kombučia receptas)
    • Stiklainis
    • 2 buteliai su keramikiniais kamščiais
    • Uždangalas stiklainiui
    • Gumytė
    • Piltuvėlis


    Fermentuotą kombučią laikyti šaldytuve, vengti šiltos aplinkos.
    Gamini kombučią namuose ir ieškai naujų skonių? Žvilgtelk į mūsų kruopščiai atrinktą arbatų asortimentą, skirtą išskirtinio skonio kombučiai gaminti.


    Kas yra kombučia?

    Kombučia yra neapdorotas, natūralios fermentacijos arbatos gėrimas, turtingas probiotikais, organinėmis rūgštimis, virškinimo fermentais ir antioksidantais. Kombučia atsirado Azijoje, kur ji buvo gaminama ir vertinama dėl savo probiotinių ir antioksidacinių savybių jau kelis tūkstančius metų. Šis gyvas gėrimas gaminamas gerųjų bakterijų ir mielių pagalba. Dėl savo naudingųjų savybių ir išskirtinio skonio pastaruoju metu išgyvena tikrą renesansą.

    Kombučia gėrimo gamyba

    Kombučia yra gaminama iš vandens, arbatos, cukraus (fermentacijos metu paverčiamo organinėmis rūgštimis) ir kombučios kultūros (gerųjų bakterijų ir mielių simbiozė). Šie ingredientai palikti fermentuotis šiltoje aplinkoje, pagamins Jums skanų, gaivų ir maistinėmis medžiagomis turtingą gėrimą. Su kombučia kit rinkiniu per savaitę pasigaminsite 1l kombučios. Vėliau fermentuojamos arbatos kiekį galėsite didinti pagal arbatos grybo augimo greitį. Arbatos grybas neturi galiojimo pabaigos ir gamins Jums kombučią tol, kol jį prižiūrėsite. Norint padaryti pertrauką ar išvykstant į ilgą kelionę, arbatos grybą galima įdėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve.

    Kuo naudinga kombučia mūsų organizmui?

    Turtinga probiotikais, kurie aprūpina žarnyną gerosiomis bakterijomis.
    Turi gausybę biologiškai aktyvių medžiagų, tokių kaip polifenoliai, pasižyminčių antioksidacinėmis savybėmis.
    Puiki alternatyva gazuotiems, daug cukraus turintiems gėrimams.
    Tai yra nekaloringas gėrimas – 100 ml kombučios yra apie 30 kalorijų.