Dažniausiai užduodami klausimai


  • Peržiūrėkite mūsų DUK skiltį ir sužinokite, ar jau aptarėme jūsų klausimą.


    PIRKIMAS IR UŽSAKYMAS


    Ar galima prekes apžiūrėti ir nusipirkti gyvai

    Mūsų prekes galite įsigyti tiesiogiai mūsų ekspozicijų kambaryje, kuris yra įsikūręs Kražantės g. 9, Kaune. Prašome susisiekti bent 30 min. prieš atvykstant. Dalį mūsų asortimento visuomet galite rasti mūsų partnerių prekybos vietose arčiau Jūsų namų. Jas rasite paspaudus čia.

     

    Ar man reikia paskyros, kad galėčiau pateikti užsakymą?

    Ne, jums nereikia paskyros, kad galėtumėte pateikti užsakymą, tačiau ją sukūrus, kitą kartą perkant nereikia įvesti visos informacijos. Susikūrę paskyrą taip pat matysite užsakymų istoriją, kas palengvins pakartotinius užsakymus.

     

    Ar galiu koreguoti savo užsakymą?

    Savo užsakymą koreguoti galite iki apmokėjimo lango. Jei apmokėjimą jau patvirtinote, jūsų užsakymas yra suformuotas ir jo koreguoti negalite. Norint užsisakyti daugiau prekių to pačio pristatymo metu, reikia suformuoti naują užsakymą ir Papildomos Informacijos langelyje pažymėti, kad abu užsakymus pristatyti kartu.

     

    Ar galiu pirkti įmonės vardu?

    Jei norite pirkti įmonės vardu ir gauti sąskaitą faktūrą, įvesdami pirkėjo duomenis varnele pažymėkite jog perkate juridinio asmens vardu bei suveskite reikiamus rekvizitus. Pakartotinius užsakymus galite atlikti greičiau užsiregistravę mūsų el. Parduotuvės sistemoje.

     

    Kaip pakeisti jau atlikto užsakymo adresą?

    Jei suklydote pažymėdami pristatymo adresą arba norite jį pakeisti kai užsakymas jau atliktas, nedelsdami skambinkite mums 8 676 07716 darbo dienomis 8-17 val, nurodydami užsakymo numerį bei kokią informaciją norite pakeisti.

     

    Kaip atšaukti užsakymą, už kurį jau sumokėjau?

    Norėdami atšaukti užsakymą, kuris jau yra apmokėtas, kreipkitės telefonu 8 676 07716 darbo dienomis 8-17 val. arba el. paštu info@tealure.lt

     

    APMOKĖJIMAS

    Kaip galiu apmokėti savo užsakymą?

    El. parduotuvėje galite atsiskaityti naudodami elektroninę bankininkystę, Paypal, apmokėję išankstinę sąskaitą faktūrą ar kreditine kortele.

     

    Ar galiu atsiskaityti kortele ar grynaisiais pinigais?

    Atsiskaityti mokėjimo kortele ir grynaisiais pinigais galite TIK atsiimdami savo užsakymą Tealure ekspozicijų kambaryje, esančiame Kražantės g. 9, Kaune. Prašome susisiekti bent 30 min. prieš atvykstant.

     

    PREKIŲ PRISTATYMAS

    Pristatymo būdai

    Užsisakę prekes, galite pasirinkti pristatymą nurodytu adresu arba atsiėmimą LP Express terminale ar DPD siuntų taške.

     

    Prekių pristatymo kainos

    Prekių pristatymas Jūsų nurodytu adresu - 3.99 Eur, atsiėmimas LP Express terminale ar DPD siuntų taške - 2.49 Eur

     

    Nemokamas pristatymas

    Pristatymas jums nieko nekainuos, jei jūsų užsakymo suma bus ne mažesnė nei 35 Eur.

     

    Kombučios ir šokolado pristatymai

    Kombučios užsakymus rekomenduojame užsisakyti su pristatymu į paštomatą arba per kurjerį. Dėl ilgai trunkančio pristatymo, kombučios nesiunčiame į pašto skyrius. Gavus žinutę, kad siunta pristatyta į paštomatą, rekomenduojame atsiimti tą pačią dieną. Tai ypač svarbu vasaros ir žiemos laikotarpiais, kad kombučia nepersigazuotų arba neužšaltų.

    Šokolado ir jo gaminių nerekomenduojame užsakinėti lauko temperatūrai pakilus virš 22 laipsnių.

     

    Pristatymo terminai

    Visos internetinėje parduotuvėje užsakytos prekės Lietuvos Respublikos teritorijoje pristatomos per 1-2 darbo dienas, išskyrus atvejus, kai prie prekės nurodytas kitas pristatymo terminas. Pristatymo terminas skaičiuojamas nuo siuntos paėmimo dienos: jei užsakymas gaunamas iki 14 val., kurjeris atvyksta paimti siuntos tą pačią dieną. Užsakymą pateikus vėliau, siunta paimama kitą dieną.

     

    Siuntimas už Europos Sąjungos ribų

    Užsakymams į Jungtinę Karalystę ir kitas ne ES šalis gali būti taikomi papildomi muito mokesčiai. Atkreipiame dėmesį, kad „Tealure“ nėra atsakinga už šiuos mokesčius. Tai atitinka mūsų taisykles ir nuostatas.

     

    GARANTIJOS IR GRĄŽINIMAS

     

    Ką daryti, jei gavau nekokybiškas prekes?

    Jeigu jums pristatytos prekės yra pažeistos ar nekokybiškos, prašome ne vėliau nei per 24 val. nuo prekių gavimo informuoti mus telefonu 8 676 07716 darbo dienomis 8-17 val. arba el paštu info@tealure.lt.

     

    ARBATA

    Kiek laiko arbata išlaiko šviežumą atidarius pakuotę?

    Tinkamai laikant neatidarytą pakuotę, biri arbata gali išlaikyti skonį ilgus metus, tačiau paprastai po atidarymo ji pradės prarasti skonį ir aromatą prabėgus maždaug 3 mėnesiams.

     

    Ar visa jūsų arbata yra ekologiška?

    Visos mūsų arbatos ir žolelės yra augintos ekologiškai, o mūsų ūkininkai yra įsipareigoję laikytis tvarios ūkininkavimo praktikos. Tačiau dauguma smulkiųjų ūkininkų ne visada turi pinigų ir administracinių gebėjimų brangiam ekologinio sertifikavimo procesui, kad sistemingai sertifikuotų savo arbatos laukus ir mes galėtume naudoti ekologišką ženklinimą. Nors ir importuojame ekologiškas arbatas, mes jų Lietuvoje taip pat nesertifikuojame dėl papildomų kaštų ir griežto administracinio protokolo.

     

    Kokį vandenį naudoti arbatai užpilti?

    Rekomenduojame į virdulį visuomet pilti šviežią filtruotą vandenį, kad iš rūšinės arbatos išgautumėte geriausią skonį. Nekaitinkite vandens pakartotinai, nes vandens virimo metu jame sumažėja ištirpusio deguonies kiekis, kuris reikalingas geram skoniui užtikrinti.

     

    VANDENS KEFYRAS

    Kas yra vandens kefyras?

    Vandens kefyras, kuris kaip ir pieno kefyras, yra fermentuotas gėrimas, pagamintas vadinamųjų "kefyro grūdelių" pagalba. Šie grūdeliai - tai simbiozinėje asociacijoje egzistuojančios kelios bakterijų ir mielių rūšys, kurios fermentacijos metu vandenį su cukrum paverčia į sveiką ir skanų probiotinį gėrimą.

     

    Koks yra skirtumas tarp vandens ir pieno kefyro?

    Pieno kefyras yra „originalusis“ kefyras. Pienas fermentacijos proceso metu suteikia papildomų maistinių medžiagų šiam gėrimui. Vandens kefyras - yra polisacharidas, kurio fermentacija vyksta dėl sacharozės. Vandens ir pieno kefyro gamybos procesas yra panašus ir abi kultūros yra žinomos kaip „grūdai“. Tačiau čia jų panašumas ir baigiasi. Abi šios kultūros susideda iš unikalių ir skirtingų bakterijų ir mielių grupių. Vandens kefyre nėra nei užuominos pieno produktų.

     

    Kiek reikia vandens kefyro grūdelių?

    Jums reikės 3 su kaupu šaukštų vandens kefyro grūdelių, kad sufermentuotumėte 3 litrus vandens kefyro per 3-5 dienas. Santykį galite keisti priklausomai nuo to, kokio dydžio vandens kefyro partiją norite gaminti.

     

    Ar galima naudoti daugiau vandens kefyro grūdelių?

    Jei vandenyje bus per daug grūdelių, jie gali per greitai fermentuoti skystį. Dėl to skonis taps sausesnis ir gali pablogėti grūdelių būklė. Tai galima išspręsti, pašalinus šiek tiek grūdelių, juos atiduodant draugams arba kompostuojant sode.

     

    Ar vandens kefyro grūdeliai dauginasi?

    Taip! Vandens kefyro grūdai yra labai vaisingi, jei jie turi tinkamą aplinką. Jie teikia pirmenybę 20–26 °C temperatūrai. Šiltesnėje temperatūroje dauginasi greičiau, o į baltą cukrų įdėjus razinų, džiovintų figų ar abrikosų dauginimasis dar paspartėja.

     

    Ar turėčiau uždengti vandens kefyro indą?

    Skirtingai nuo kombučios, vandens kefyrui fermentuoti tiks tiek sandarus dangtelis, tiek ir medžiaginis audeklas. Mes esame išbandę abu būdus ir nesame pastebėję esminių skirtumų tarp jų.

     

    Ar vandens kefyras teikia pirmenybę cukrui?

    Taip. Vandens kefyro gamybai geriausiai tinka paprastas baltas cukrus. Nerafinuotas cukrus, kuriame gausu mineralų, gali būti naudojamas saikingai kartu su baltuoju cukrumi.

     

    Ar galiu gaminti vandens kefyrą su mažiau cukraus, nei nurodyta recepte?

    Turint omenyje, kad cukrus yra maistas bakterijoms ir mielėms o ne mums, geriausia laikytis recepto. Tačiau, jei norima mažiau cukraus arba trumpinti fermentacijos laiką, cukraus kiekį galite sumažinti ne daugiau kaip 25%. Jei sumažinsite daugiau, tuomet didelė tikimybė, kad jūsų grūdeliai pradės irti.

     

    Ar vandens kefyras yra probiotikas?

    Taip! Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos, probiotikai yra organizmai, kurie „suteikia naudą šeimininkui“. Vandens kefyro gėrimas yra turtingas bakterijų ir mielių, taip pat organinių rūgščių ir maistinių medžiagų, kurie yra gyvoje formoje.

     

    KOMBUČIA

    Kas yra Kombučia?

    Kombučia - tai fermentuota arbata, kurią fermentuoja gyvas organizmas (arbatos grybas), angliškai vadinamas scoby‘is – simbiozinė bakterijų ir gerųjų mielių kolonija. Nepasterizuota kombučia yra turtinga probiotikais, organinėmis rūgštimis, C ir B grupės vitaminais, virškinimo fermentais ir antioksidantais.

     

    Kokia arbata geriausiai tinka Kombučios fermentacijai?

    Beveik bet kuri tradicinė camellia sinensis arbata suteikia maistinių medžiagų, kurių reikia Kombučios fermentacijai. Tealure per 4 darbo metus su kombučia yra išleidusi į prekybą rinktines arbatas ir sukūrusi specialius arbatos mišinius iš keletos ingredientų, kad praturtintų kombučios skonius ir savybes. Šias arbatas rasite Arbatos Kombučiai skiltyje.

     

    Arbatos grybas nusileido ant dugno. Ar jis negyvas?

    Tai turbūt dažniausiai sulaukiamas klausimas. Kurioje indo vietoje yra grybas nėra svarbu. Dėl uždaryto maišelio siuntimo metu arbatos grybas dažnai prisigeria skysčio ir tampa sunkesnis, todėl dažnai ir nuskęsta ant dugno. Esminis sveikos fermentacijos požymis yra 2-3 dieną indo viršuje atsiradusi plėvelė. Ji ir bus Jūsų naujuoju grybu, kuris vis storės. Šiam grybui sustorėjus iki 3-5 mm, mūsų arbatos grybą galite kažkam atiduoti arba kompostuoti.

     

    Ar grybas toliau augs?

    Taip. Pasigaminus pirmąjį litrą kombučios po 5-7 dienų reikėtų mūsų grybą ir naujai pasidengusią plėvelę išimti ir dėti pakartotinei fermentacijai. Antrąją savaitę galima dėti į 2 ltr, ir kiekvieną savaitę didinti iki norimo kiekio. Galima kiekį padidinti ir nuo antros savaitės, tačiau svarbu atsiminti, kad kiekvienam litrui arbatos yra reikalinga 1/10 kombučios iš ankstesnės fermentacijos. Fermentacijai atlikti mes rekomenduojame tradicinius 3ltr stiklainius, kuriuos ne tik lengva prižiūrėti, bet ir stebėti fermentacijos eigą labiau įsitraukiant į gamybos procesą.

     

    Kokią arbatą toliau naudoti?

    Pirmam kartui mes įdedame kokybišką juodą arbatą iš Himalajų, kuri suteikia kombučiai labai malonų vaisišką skonį. Kitam kartui arbatą galite įsigyti iš mūsų asortimento, kuriame išbandytos ir rekomenduojamos arbatos būtent kombučios gamybai. Svarbu atminti, kad arbata privalo būti natūrali, nearomatizuota. Visų mūsų rekomenduojamų arbatų pakuočių dažniausiai užtenka 3 mėnesių fermentacijai atlikti. Kombučios gamybai galima naudoti ir lietuviškas žoleles, pvz. Gaurometį, tačiau būtina atminti, kad šiose žolelėse nėra pakankamai maistinių medžiagų būtinų fermentacijai atlikti, todėl rekomenduojame kartais į fermentaciją įtraukti ir tradicines arbatas, kad grybas pasimaitintų

     

    Nuo ko tas grybas vartojamas?

    Dažniausiai žmonės jį vartoja virškinimui pagerinti. Tai yra natūralus probiotikas, kuris gerina virškinimą, kovoja su mikroorganizmais, taip pat turi amino rūgščių, tokių kaip acetatas, kuris yra energijos šaltinis žarnyne esančioms gerosioms bakterijoms. Taip pat turi C ir B grupės vitaminų.

     

    Kokia yra seka kombučios ruošimo namuose?

    Mes instrukcijas esame įdėję

    • Užpilti karštu vandeniu arbatžoles
    • Palaukti 10-15 min. kol jas pilnai pritrauks
    • Švariai nukošti
    • Įdėti cukrų ir ištirpinti kol arbata karšta
    • Palaukti kol arbata atvės
    • Pasiekus kambario temperatūrą, pilti arbatos grybą su visu skysčiu
    • Uždengti merliuku ar servetėle ir palaukti 5-7 dienas.
    • Jeigu paragavus skonis tenkina, grybą išimti ir įdėti į naują arbatą, paruoštą tokiu pat būdu kaip aprašyta viršuje, o fermentuotą skystį vartoti.Laikyti šaldytuve.

     

    Kiek laiko turėčiau fermentuoti savo kombučią? Ar galiu sugadinti kombučią arba savo arbatos grybą, jei leisiu jam fermentuotis per ilgai?

    Fermentuokite tiek laiko, kad pasiektumėte Jums labiausiai pageidaujamą skonį. Kiekvienas ciklas gali pareikalauti skirtingo dienų skaičiaus priklausomai nuo temperatūros, šviesos, drėgmės, pradinio skysčio kiekio. Kiekvieno žmogaus skonis yra individualus, todėl yra svarbu sekti kiekvieną fermentaciją individualiai ir ją stabdyti pagal Jūsų skonio receptorius. Jeigu kombučią perlaikysite, jūs arbatos grybo nesugadinsite. Jeigu skystis bus perlaikomas, tai po keleto mėnesių jis taps labai aitriu ir ilgainiui virs Kombučios actu, kurį galima įvairiai panaudoti, tarkim salotų gardinimui ar maisto marinavimui. Keletą dienų perlaikytą kombučią galima pataisyti, atskiedus ją salstelėjusia arbata. Jeigu skystis labai per rūgštus, perteklių išpilkite, pasilikdami šiek tiek kombučios ir pradėkite su ja naują fermentaciją.

     

    Mano paskutinė partija nebuvo gazuota ir liko saldi. Ką aš galiu padaryti?

    Jei oro temperatūra atvėso, fermentacija gali užtrukti ilgiau. Norėdami gauti daugiau karbonizacijos, antros fermentacijos metu galite pridėti skonių, paskatindami antrinę fermentaciją papildomai uogomis ar vaisiais. Tačiau ištobulinus kombučios gaminimo ciklą, fermentacija turėtų sukurti subtilų natūralų gazuotumą be papildomo skonio, tik iš pirmoje fermentacijoje naudotos arbatos ir cukraus. Galbūt tie burbuliukai neatkartos CO2 praturtintų gazuotų gėrimų intensyvumo, tačiau fermentacijos metu atsiradęs gazuotumas yra natūralus procesas kombučioje esančioms mielėms skaidant likutinį cukrų.

     

    Ar grybas turi galiojimo laiką?

    Ne. Jeigu jį prižiūrėsite ir kiekvieną savaitę pradėsite naują arbatos fermentaciją, tuomet jis neturi ciklo pabaigos - jis tik augs.

     

    Ką daryti su arbatos grybu, jeigu noriu išvykti?

    Jeigu turite išvykti ar norite padaryti keletos mėnesių pertrauką, tuomet rekomenduojame grybą tiesiog palikti trilitriniame stiklainyje. Grybas augs ir storės, o arbatoje esančių medžiagų ir cukraus užteks procesui šiltoje aplinkoje palaikyti iki 3-4 mėnesių. Norint procesą atnaujinti, jums tereikės atgnybti dalį storo grybo ir naudoti truputėlį stiprios koncentracijos skysčio, kad procesas prasidėtų iš naujo. Jeigu norite padaryti ilgesnę pertrauką, tuomet grybą su kombučios skysčiu dėkite į stiklinį užsukamą indą ir laikykite šaldytuve. Tačiau visuomet yra rizika, kad dėl šaltos aplinkos grybe ir skystyje esančių mielių aktyvumas labai susilpnės, todėl naujam procesui įsibėgėti gali prireikti keletos savaičių. Naudojant šį šaltą laikymą taip pat yra tikimybė, kad grybas visai nebeatsigaus.Todėl rekomenduojame kiek įmanoma ilgiau grybą išlaikyti šiltai. Geriau kas keletą mėnesių dalį labai rūgštaus skysčio nupilti ir užpilti šviežia saldžia arbata.