COMPETITION GRADE DONG DING OOLONG ULONGO ARBATA

  • COMPETITION GRADE DONG DING OOLONG ULONGO ARBATA

    Kaina 5.50  su PVM
    Šią prekę turime sandėlyje.

    Konkursinio lygio skrudinta Ulongo arbata iš Taivano su giliu vaisišku ir keptų riešutų skoniu.

    Arbatos rūšis
    Ulongo
    Regionas
    Alishan, Taivanas
    Augimo aukštis
    1700m.
    Skonis
    Vaisiai, skrudinti riešutai, karamelė
    Puodelio kaina
    ~ € 0,65
  • Dong Ding Oolong arbata pavadinta Taivano kalno, kuriame ji auginama, vardu. Dong Ding kinų kalba reiškia „užšąlusi viršūnė“. Toks pavadinimas buvo sugalvotas, nes kalną dažnai gaubia rūkas, kuris sukuria vėsią ir drėgną aplinką, idealiai tinkančią šiai arbatai auginti. Ši arbata augo Alishan regione, kuriai pagaminti buvo naudojama Qing Xin arbatos krūmo veislė.

    Dong Ding Oolong arbata, kaip ir daugelis kitų Taivano ulongų, turi tradicinę standžiai susuktą rutulio formą. Šios arbatos lapai yra tamsiai žali su rudos spalvos atspalviu, atsiradusiu dėl dalinės (apie 30%) oksidacijos. Unikalus šios arbatos skonis ir aromatas yra įvairių veiksnių rezultatas, įskaitant didelį augimo aukštį, unikalų Dong Ding kalnų regiono klimatą, kruopštų dėmesį detalėms gaminant šią arbatą. Ypač didelis dėmesys buvo skiriamas šios arbatos skrudinimo anglimi etapui, kuris atliktas pono Liang, laimėjusio ne vieną prestižinį ulongo arbatos apdovanojimą Taivane. Šis konkursinės klasės ulongas yra lėtai skrudinamas 16 valandų su trumpomis pertraukomis. Arbatos lapeliai dedami į specialią skrudinimo kamerą ir keletą valandų kaitinami ant žarijų. Bet mūsų prašymu ši arbata buvo skrudinta anglimi apie 60%, netaikant paskutiniojo ilgesnio skrudinimo, nors tai nėra įprasta praktika šiems Ulongams. Toks apdirbimo procesas išlaikė arbatoje daugiau ‘sultingumo’, vaisiškų ir riešutinių natų, išvengiant skrudinto skonio dominavimo. Šis skrudinimo anglimi apdirbimas padeda išsaugoti arbatos šviežumą, todėl ši arbata neturi galiojimo pabaigos ir tinkamai laikoma tik plėtos savo saldumą, aromatingumą ir kompleksiškumą.

    Pagaminta - 12.2022